Anlægsgartnerelev

Er du begejstret for naturen, og kan du lide at skabe liv?

Som anlægsgartner kommer du til at beskæftige dig med planter, blomster og sten. Du vil lære at lave alt fra indkørsler og terrasser til haver, slotshaver og kommunale parker. Du vil få indblik i plantekendskab, sprøjtemidler og lære at lægge fliser og sten. Det er en uddannelse for dig, der elsker at være i naturen og har grønne fingre. Arbejdet som anlægsgartner er fysisk krævende, og du skal derfor have mod på at bruge maskiner til større opgaver. Derudover skal du være opsat på at arbejde udendørs hele året rundt.

Uddannelsens varighed: 1 år 9 mdr. – 4 år og 3 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i matematik, materialeforståelse og opmåling. Derudover vil du lære om grundlæggende anlægsteknik og få viden om planter samt pasning og pleje af disse- herunder vil du lære om jord, vand og næring.

Specialer

Anlægassistentelev (1 år 6 mdr.)

Her lærer du at holde grønne område og oprette og passe forskellige anlæg.

Anlægsteknik (3 år 6 mdr.)

Her lærer du hvordan man anlægger grønne områder, og den teknik der lægger bag. Du lærer hvordan man laver tegninger over haver, parker mv.

Plejeteknik (3 år 6 mdr.)

Her lærer du især om at passe grønne områder og den beplantning, der er heri. Du vil komme til at luge, vande, gøde og beskære beplantningen, så den tager sig flot ud.

Muligheder

Du har mulighed for at få arbejde både inden for det offentlige og det private. Du har også mulighed for at starte din egen virksomhed. Du vil kunne arbejde med at passe etablerede områder eller lave nye.