Metalsmed lærling

Vil du bruge dine kreative evner til at forme metal, som kan anvendes mange steder i hverdagen?

Du kommer til at arbejde i mange forskellige slags metaller og lave alt fra dørhåndtag til postkasser. Du lærer at udvikle, designe og producere genstande i metal, der kan bruges i hverdagen. Herunder lærer du forskellige teknikker både med værktøj og med maskiner. Teknikkerne omfatter blandt andet at skære, svejse og lodde. På uddannelsen kan du selv bestemme, hvilke metaller du vil beskæftige dig med.

Uddannelsens varighed: 2 år – 4 år 6 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i fag som dansk, engelsk, fysik og førstehjælp. Derudover skal du have områdefagene design, formgivnig og bearbejdning af forskellige metaltyper.

Specialer

Du kan afslutte uddannelsen med specialer alt efter hvilken type metal, der interessere dig mest. Specialerne er følgende:

  • Jern- og metalsliber (2 år)
  • Metaltrykker (4 år)
  • Gravør (4 år 6 mdr.)

Muligheder

Du kan komme til at arbejde i mange forskellige typer af virksomheder, der arbejder med produktion af genstande i metal. Du har også mulighed for at starte op som selvstændig.

I forhold til fremtiden kan du videreuddanne dig til produktionsteknolog, driftsteknolog offshore og professionsbachelor i eksport og teknologi.