Snedkerlærling

Drømmer du om at blive rigtig dygtig til at arbejde i træ?

Har du teknisk snilde og hænderne skruet ordentligt på? Så er uddannelsen til snedker måske noget for dig. På uddannelsen lærer du om forskellige træsorter, værktøj og maskiner. Kunderådgivning er også en stor del af arbejdet, hvor du vil komme til at forklare, tegne og bygge efter kundernes ønske. Du vil ligeledes komme til, at lære om produktudvikling, industriel og håndværksmæssig produktion, lim og finerteknik. Du har mulighed for at tage uddannelsen med EUX, og derved opnå uddannelsen på et gymnasialt niveau.

Uddannelsens varighed: 2 år 6 mdr. – 4 år 3 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i matematik, informationsteknologi, produktudvikling og service. Derudover skal du have områdefagene fremstilling af vinduer og døre, lim og finerteknik samt stil, form og farve.

 

Specialer

Du kan tage en række specialer under snedkeruddannelsen. På de korte uddannelser koncentrerer du dig om bestemte arbejdsområder, mens du på de længere lærer alle detaljer.

  • Bygningsmontør (2 år 6 mdr.)
  • Træoperatør, døre og vinduer (2 år 6 mdr.)
  • Træoperatør, møbler (2 år 6 mdr.)
  • Bygningssnedker (4 år 3 mdr.)
  • Møbelsnedker (4 år 3 mdr.)
  • Orgelbygger (4 år 3 mdr.)

 

Muligheder

Du kan komme til at arbejde på diverse værksteder og byggepladser. Du har også mulighed for at blive selvstændig.

Du kan også videreuddanne dig til byggetekniker, designteknolog, energiteknologi, kort- og landmålingstekniker, produktionsteknolog, professionsbachelor som bygningskonstruktør eller professionsbachelor i eksport og teknologi.