Træfagenes byggeuddannelse

Drømmer du om at arbejde med klassiske håndværksfag inden for træ?

På træfagets byggeuddannelse lærer du at arbejde med træ på forskellig vis. Du vil få viden om hvilke materialer du bør anvende, for at få det bedste resultatet. Arbejdet består ikke blot i at kunne skabe et holdbart og flot resultatet, men også om at kunne rådgive og sikre at arbejdet bliver udført under rimelige sikkerhedsforanstaltninger.

Uddannelsens varighed: 4 år 6 mdr.

 

Undervisning

Du vil blive undervist i fag som matematik, engelsk, fremmedsprog, samfundsfag og computerfag. Derudover vil du også få viden om forskelligt værktøj og maskiner. Du vil lære at lave tegninger og konstruktioner, få kendskab til materiale og arbejdsmiljø.

 

Specialer

Tømrer (4 år 6 mdr.)

Tømrer udfører konstruktioner og udarbejder plantegninger. Du lærer at bruge forskelligt værktøj og maskiner og pleje disse.

Gulvlægger (4 år 6 mdr.)

Her består dit arbejde primært af at lægge gulve, og beregne og måle materialeforbruget til hver gulvlægning.

Tækkemand (4 år 6 mdr.)

Tækkemænd laver tagkonstruktioner og laver tækning af tage.

 

Muligheder

Du har mulighed for at komme til at arbejde i byggebranchen i både mindre og store virksomheder. Du har også muligheden for at starte dig eget og blive selvstændig.

Du kan videreuddanne dig til kort- og landmålingstekniker, byggetekniker, energiteknolog eller en professionsbachelor i bygningskonstruktion.