Automatik-og procesuddannelsen

Har du teknisk snilde, og forstår du dig på maskiner?

Automatik- og procesuddannelsen er for dig, der godt kan lide at arbejde med maskiner. Det er essentielt, at du har en interesse for teknik, da du kommer til at beskæftige dig med mange forskellige tekniske processer. Du kommer til at arbejde med alt lige fra rulletrapper til maskiner til produktion. På uddannelsen vil du lære at finde fejl, reparere og installere maskiner. Det er vigtigt, at du er omhyggelig, da du lærer at overvåge og vedligeholde systemer, når de er ude af drift.

Uddannelsens varighed: 2 år 6 mdr. – 5 år

 

Undervisning

Du vil blive undervist i engelsk, dansk, fysik, matematik og innovation. Derudover vil du også have fag, der vil lære dig en masse om iværksætteri og innovation, om produktion, service og produktion, og så vil du også få meget viden om elektronik, fejlfinding, hydraulik og pneumatik.

 

Specialer

Automatikmontør (2 år 6 mdr.)

Her kommer du til at bygge og reparere motorer og pneumatisk kredsløb.

Automekaniker (4 år 6 mdr.):

Du lære blandt andet at skabe fuldautomatiske anlæg.

Automatiktekniker i elevatorbranchen (4 år 6 mdr.):

Du kommer til at beskæftige dig med elevatorer og rullertrapper – herunder eftersyn og vedligeholdelse af disse.

Automatiktekniker i elektrobranchen (4 år 6 mdr.)

Du lærer at lave maskiner og gøre dem klar, så de kan indgå i en produktion. Du kommer til at beskæftige dig med industrien og automatik heri.

 

Muligheder

Du kan enten komme til, at arbejde i elektronikvirksomheder, i industrien eller på store skibe.

Du kan også videreuddanne dig til automationsteknolog, driftsteknolog, offshore, energiteknolog, installatør, IT-teknolog eller til professionsbachelor i eksport og teknologi.