Datatekniker eller It-supporter elev

Vil du gøre it-udstyr, programmering og hjemmesider til en leg?

Data- og kommunikationsuddannelsen er for dig, der er interesseret i it-systemer inden for kontorområdet – såsom telefoner, computere og kopimaskiner. Det er for dig, der er god til at finde fejl, reparere og installere. På uddannelsen vil du lære om den teknik der ligger bag it-systemer, om operativsystemer, netværk og fejlfinding samt at opsætte og vedligeholde pc’ere. Det er essentielt, at du følger med i den teknologiske udvikling, og ligeledes er faglig stærk til matematik og engelsk.

Du har mulighed for at læse uddannelsen med EUX, og dermed tage den på gymnasialt niveau.

Uddannelsens varighed: 3-6 år

 

Undervisning

Du vil blive undervist i engelsk, dansk, matematik, fysik, teknisk innovation og informationsteknologi. Derudover vil du også få viden om operativsystemer, netværk samt fejlfinding og programmering.

 

Specialer

It-supporter (3 år)

Du lærer at opsætte pc’ere og netværk, og hvordan man opdatere og vedligeholder dem.

Teleinstallationstekniker (3 år 6 mdr.)

Her lærer du at installere og vedligeholde teleapparater.

Telesystemtekniker (4 år 6 mdr.)

Du lærer at opsætte kommunikationsudstyr og trådløse netværk efter kunders ønsker.

Datatekniker, infrastruktur eller programmering (5 år 6 mdr.)

Som datatekniker kan du have speciale i enten infrastruktur eller programmering. Her få du mere overordnet ansvar for fx virksomhedens netværk, programudvikling og edb-styrede anlæg.

 

Muligheder

Du kan enten komme til at arbejde i virksomheden inden for det private eller hos det offentlige. Du har også den mulighed, at du kan blive selvstændig.

Du kan videreuddanne dig til it-teknolog, datamatiker, automationsteknolog, multimediedesigner eller få en professionsbachelor i eksport og teknologi.