Digital media

Kan du lide at tænke kreativt og vil du lære at formidle et budskab gennem lyd og billeder? 

På uddannelsen lærer du at arbejde både kreativt og teknisk med digitale medier som websites og apps. Då får viden om brugerflader, skræmgrafik, lyd og billeder på en skærm. Du får også indsigt i stil, form og farver samt hvordan du formidler budskaber der fanger brugerens opmærksomhed på digitale platforme.

Uddannelsen varer 3 år og 6 måneder.

 

Forudsætninger

Med denne uddannelse er det centralt at du:

 • Er god til kommunikation på forskellige medier
 • Har lyst til at arbejde kreativt med IT, billeder og lyd
 • Har sans for farver, formgivning og design
 • Kan bevare overblikket – også når der er travlt
 • Er indstillet på at sidde meget ved en computer

 

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele – en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold.

På skolen vil du blandt andet modtage undervisning i:

 • Grafik
 • 3D-modellering og animation
 • Billedbehandling, lyd og video
 • Storyboarding
 • Programmering og applikationsudvikling
 • Opsætning af webservere og databaser

Du vil også få fag som design samt innovation og iværksætteri.

Du kan læse mere om en erhversuddannelses opbygning her.

 

Hvor læses digital media uddannelsen?

Grundforløbets første del kan tages på alle landets erhvervsskoler. Anden del af grundforløbet kan tages på følgende skoler rundt om i landet:

Jylland

Sjælland

Det efterfølgende hovedforløb kan tages på udvalgte skoler rundt om i landet – oftest forholder det sig dog sådan, at de skoler, der udbyder grundforløbets anden del, også udbyder hovedforløbet.

 

Specialer

På digital media uddannelsen kan du vælge at specialisere dig indenfor to områder: multimedie integrator og multimedie animator.

Multimedie integrator

På dette speciale er der fokus på tilrettelæggelse, design og fremstilling af forkskellige interaktive produkter som for eksempel websites og apps. Du lærer også at integrere lyd, video og grafik digitalt.

Multimedie animator

Som multimedie animator er der fokus på både modellering og animation i 3D. Du lærer om tredimensionelle udtryk samt formidling af budskab og opnår viden om specifikke teknikker indenfor feltet.

 

Karrieremuligheder og videreuddannelse

Med en digital media uddannelse bliver du en del af hurtigtskiftende branche, hvor de fleste får job i teknisk og kreative virksomheder indenfor grafik, animation samt webdesign- og udvikling.

Ønsker du at uddanne dig yderligere, kan du søge om optagelse en videregående uddannelse. Du kan bruge Adgangskortet for at se hvilke uddannelser du har adgang til. Hvis du ikke opfylder alle adgangskravene til en uddannelse, har du mulighed for at tage enkelte fag eller niveauer ved supplering.

 

Hvad får en digital mediaelev i løn?

Brug løngrisen og find ud af, hvad du kan få i løn som digital mediaelev.

Hvis du har spørgsmål angående din løn, kan du kontakte fagforeningen, da de kan give dig de præcise svar.