Forsyningsoperatørelev

Kan du se dig selv arbejde med el, gas vand og varme?

Som forsyningsoperatør kommer du til at arbejde med computerstyret overvågnings- og måleudstyr samt el. En del af arbejdet kommer også til at bestå i at hjælpe og rådgive kunder om, hvordan de kan spare penge og energi. Det er essentielt, at du er omhyggelig, da du kommer til at arbejde med vedligeholdelse af netværk af rør og ledninger, hvor selv den mindst fejl, kan få store konsekvenser. På uddannelsen vil du ligeledes lære om hvordan strøm produceres på forskellige måder og hvordan den ender ude hos forbrugerne. Du vil også lære om distributionsnet og produktion i forsyningsbranchen og komme til at udføre reparationsopgaver på distributionsnettet og hjemme hos forbrugeren.

Uddannelsens varighed: 2 år 6 mdr.

 

Undervisning

På uddannelsen vil du blive undervist i engelsk og førstehjælp. Derudover vil du også få områdefagene el-teori, etablering af el-forsyningsanlæg, anlægsstyring og overvågning.

Muligheder

Som forsyningsoperatør kan du komme til at arbejde i forsyningsselskaber inden for elforsyning. Her har du blandt andet mulighed for at komme til at sidde i de største energikoncerner i Danmark.