Mediegrafikerelev

Er du en kreativ ildsjæl, som drømmer om at arbejde med både form, farver og billeder? 

Som mediegrafiker skal du ikke være bange for et arbejde, der primært foregår foran computeren. Du er den, der skal holde det kølige overblik over den tekniske såvel som kreative proces fra idé til færdigt produkt.

Uddannelsen som mediegrafiker varer 4 år og 5 måneder.

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele – en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold.

På skolen vil du blandt andet modtage undervisning i grafisk teknik og formgivning, billedbehandling, informationsteknologi, kommunikation samt kundekontakt. Du vil også få fag som dansk, engelsk, førstehjælp, design og samfundsfag.

Du kan læse mere om en erhvervsuddannelses opbygning her.

Hvor læses uddannelsen som mediegrafiker?

Grundforløbets 1. del kan tages på alle landets erhvervsskoler. 2. del af grundforløbet kan tages på udvalgte skoler rundt om i landet. Det efterfølgende hovedforløb kan ligeledes tages på udvalgte skoler rundt om i landet – oftest forholder det sig sådan, at de skoler, der udbyder grundforløbets 2. del, også udbyder hovedforløbet.

Karrieremuligheder og videreuddannelse

Som færdiguddannet mediegrafiker kan du blandt andet komme til at få din daglige gang på reklamebureauer, multimedievirksomheder, dagblade eller grafiske tegnestuer. Du kan også blive ansat i kommunikationsafdelinger i større virksomheder.

Har du mod på mere uddannelse, har du både mulighed for at læse videre på en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbacheloruddannelse.

Af erhvervsakademiuddannelser har du adgang til følgende:

Af professionsbachelorer har du adgang til følgende:

Bemærk: Alle professionsbacheloruddannelserne samt Designteknolog og E-designer har specifikke adgangskrav.

Hvad får en mediegrafikerelev i løn?

Bliv klogere på lønsatserne for elever og lærlinge ved at klikke dig ind på vores side om lønforhold.

Lønforhold