Bagerelev og konditorelev

Har du nogensinde drømt om at blive professionel bager eller konditor?

Som bagerelev eller konditorelev, vil du få den grundlæggende viden omkring bagning og fremstilling af kager. Du kommer ikke bare til at stå for salg af varerne til kunder, du kommer også til at lære om indkøb af råvarer. Du skal være klar på at få et arbejde, hvor kvalitet og hygiejne spiller en stor rolle. Du vil også lære historien omkring håndværkstraditionerne.

Branchen er i rivende udvikling, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på det, da de oftest blander gamle stolte traditioner sammen med nye input.

Uddannelsens varighed: 3 år – 4 år 6 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i egenkontrol, arbejdspladsvurdering, salg og service. Du vil tilegne dig viden om brød- og dessertproduktion. Du vil lære teknikker til at kunne lave de flotteste brød og lækreste kager. Du vil både blive undervist i nye metoder og gamle traditionelle.

Specialer

Bagværker (3 år)

Dette er den grundlæggende uddannelse, hvor du lærer at lave almindelige og traditionelle typer af brød og kager.

Bager (4 år 6 mdr.)

Som bager har du kendskab til råvarer, produktion af dej og bagning af brød. Du får her også undervisning i at lave kager.

Konditor (4 år mdr.)

Her lærer du især om fremstilling af kager, og får kendskab til en masse teknikker herunder. Du lærer desuden også om desserter og fremstilling af disse. Konditorer laver også pynt og flotte figurer til kager.

Muligheder

Du kan komme til, at arbejde på brød- og kagefabrikker eller i bagerafdelinger eller konditorier, hvor du skal være indstillet på, at møde meget tidligt ind, som nærmest er midt nat.

I forhold til fremtiden kan du videreuddanne dig til procesteknolog og serviceøkonom eller inden for ernæring og sundhed.