Slagterlærling

Sætter du pris på et godt stykke kød, og vil du gerne kunne udvælge det bedste?

Som detailslagter vil du opnå en stor viden om kød, og du vil blive uddannet til at kunne rådgive forbrugerne til at vælge det rigtige – du skal derfor være serviceminded. Du kommer til at læse om udskæring, forarbejdning, slagtning og partering af kød. Hygiejne og egenkontrol er også væsentlig for uddannelsen, og derfor også noget du kommer til at blive undervist i. Du kommer til at anrette varer i køledisken, så det ser tiltalende ud.

Uddannelsens varighed: 2 år 6 mdr. – 4 år

Undervisning

Du vil blive undervist i detailopskæring, salg og service og samfundsfag. Derudover skal du have områdefagene grovopskæring, tilberedning samt praktisk anvendelse af ernæringslære og lovgivning.

Specialer

Detailslagteraspirant (2 år 6 mdr.)

Du lærer om ernæring, kalkulation, opskæring og tilberedning af kød.

Butik (4 år)

Du lærer om forarbejdelse – herunder grovopskæring og opsnøring af stege. Du vil lære om udskæring og afpudsning.

Delikatesse (4 år)

Du lærer at tilberede kød med andre ingredienser fx i form af leverpostej eller sylte. Du lærer også hvordan maden kan præsenteres på en indbydende måde

Fisk og vildt (4 år)

Her lærer du at rense, udskære og filetere fisk og vildt.

Du lærer at slagte og udskære forskellige dyr. Du lærer om de forskellige kvaliteter af kød.

Muligheder

Du vil højst sandsynligt komme til at arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger. Med uddannelsen har du også mulighed for at starte din egen virksomhed eller butik.

Du kan også videreuddanne dig til serviceøkonom eller procesteknolog, hvis du har taget én af specialerne, som man kan vælge, der er beskrevet i ovenstående.