Fitnessinstruktørelev

Vil du hjælpe andre med at komme i form og give dem sved på panden?

Som fitnessinstruktør instruerer du andre i, hvordan man træner kroppen. Du får  viden om styrke- og konditionstræning for både enkeltpersoner og hold. Som fitnessinstruktør er det vigtigt, at du kan motivere kunder til at træne og rådgive, så de undgår skader. På uddannelsen lærer du blandt andet om kroppens anatomi, kredsløb og forskellige energisystemer.

Uddannelsen som fitnessinstruktør tager 2 år.

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele – en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold.

På skolen vil du blandt andet blive undervist i:

  • Anatomi og fysiologi
  • Den professionelle fitnessinstruktør
  • Træningseffekt og træningsformer

Du vil også få fag som træning og test, sundhed og skader samt erhvervsøkonomi.

Du kan læse mere om en erhvervsuddannelses opbygning her.

 

Hvor læses uddannelsen som fitnessinstruktør?

Grundforløbets første del kan tages på alle landets erhvervsskoler. Anden del af grundforløbet kan tages på udvalgte skoler rundt om i landet. Det efterfølgende hovedforløb kan ligeledes tages på udvalgte skoler rundt om i landet – oftest forholder det sig dog sådan, at de skoler, der udbyder grundforløbets anden del, også udbyder hovedforløbet.

Karrieremuligheder og videreuddannelse

En fitnessinstruktør arbejder typisk i fitnesscentre – store som små – men du kan også vælge at etablere dig som selvstændig.

Som faglært fitnessinstruktør med minimum 2 års erhvervserfaring, har du mulighed for at efteruddanne dig på deltid. Du kan blive klogere på dine muligheder her.

Hvad får en fitnessinstruktørelev i løn?

Bliv klogere på lønforholdene for elever og lærlinge herunder.

Lønforhold