Fitnessinstruktørelev

Vil du være motivationens mester og give andre mennesker sved på panden?

Som fitnessinstruktør instruerer du andre i, hvordan man træner kroppen. Du får  viden om styrke- og konditionstræning for både enkeltpersoner og hold. Som fitnessinstruktør er det vigtigt, at du kan motivere kunder til at træne og rådgive, så de undgår skader. På uddannelsen lærer du blandt andet om kroppens anatomi, kredsløb og forskellige energisystemer.

Uddannelsen som fitnessinstruktør tager 2 til 3 år.

 

Forudsætninger

Som fitnessinstruktør er det vigtigt, at du:

  • Har god fysik
  • Er serviceminded
  • Er god til at hjælpe og vejlede andre
  • Er støttende og motiverende
  • Kan have tæt fysisk kontakt med andre

 

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele – en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold.

På skolen vil du blandt andet blive undervist i:

  • Anatomi og fysiologi
  • Instruktionsteknik og coaching

Du skal også have fag som træning og test, ernæring, sundhed og skader samt virksomhedsøkonomi.

Du kan læse mere om en erhvervsuddannelses opbygning her.

 

Hvor læses uddannelsen som fitnessinstruktør?

Grundforløbets første del kan tages på alle landets erhvervsskoler. Anden del af grundforløbet kan tages på følgende skoler rundt om i landet:

Sjælland

Jylland

Det efterfølgende hovedforløb kan tages på udvalgte skoler rundt om i landet – oftest forholder det sig dog sådan, at de skoler, der udbyder grundforløbets anden del, også udbyder hovedforløbet.

 

Specialer

Du kan afslutte uddannelsen med speciale i fysisk træning (trin 1) eller med speciale som fitness manager (trin 2).

Fysisk træning

Med dette speciale får du viden om fysisk træning i et fitnesscenter. Her skal du både instruere og motivere medlemmerne. Dette kan både være individuelt eller i hold.

Fitness manager

So fitness manager får du viden om den daglige drift i et fitnesscenter. Du vil på uddannelsen blandt andet lære om medlemservice, foretningsudvikling, salg og markedsføring.

 

Karrieremuligheder og videreuddannelse

En fitnessinstruktør arbejder typisk i fitnesscentre – store som små – men du kan også vælge at etablere dig som selvstændig. Derudover finder nogle også beskæftigelse indenfor undervisningsområdet og bodybuilderklubber.

Som faglært har du mulighed for videreuddannelse. Du kan bruge Adgangskortet for at se hvilke uddannelser du har adgang til. Hvis du ikke opfylder alle adgangskravene til en uddannelse, har du mulighed for at tage enkelte fag eller niveauer ved supplering.

 

Hvad får en fitnessinstruktørelev i løn?

Du kan se, hvad en fitnessinstruktørelev får i løn her.

Din elevløn er bestemt af overenskomsten, der er en aftale mellem arbejdsgivere og fagforening indenfor faget. Det er vigtigt at holde sig opdateret på området i tilfælde af, at det kommer nye overenskomstaftaler, som kan påvirke din løn.

Har du spørgsmål angående elevløn, kan du kontakte fagforeningen, som kan give dig de præcise svar.