Kokkeelev

Vil du lære at trylle med gode råvarer og give kunden en gastronomisk oplevelse?

Du lærer at lave et lækkert måltid, så du kan give en dem der spiser det en god oplevelse. På uddannelsen vil du lære den grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning samt opnår viden om indkøb og kundeservice. Du kommer til at lære om at sammensætte de rigtige menuer – også med drikkevarer. Du vil lære om råvarer og opbevaring heraf samt generel køkkenhygiejne. Du skal kunne holde hovedet koldt selv i pressede situationer, og sørge for at holde kvaliteten i top.

Uddannelsens varighed: 2 år – 4 år 3 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i engelsk, regning, læring, kommunikation og kalkulation. Derudover skal du have områdefagene produktionshygiejne, ernæringslære samt køkkenpraktik.

Specialer

Gastronomassistent (2 år)

Her lærer du at arbejde i et moderne restaurationskøkken.

Smørrebrød og catering (3 år 6 mdr.)

Du lærer at fremstille og sælge madrette og forskellige typer af pålæg.

Kok (4 år 3 mdr.)

Du lærer at planlægge indkøb, opbevaring og tilberedning af mad. Du lærer om tilberedningsmetoder, råvaresammensætning og drikkevarer.

Muligheder

Du kan komme til, at arbejde i restauranter, kantiner og caféer.