Gourmetslagterlærling

Kunne du tænke dig at arbejde med kød?

Som gourmetslagter kommer du til at kende til baggrunden for et godt stykke kød. Du lærer hvordan det skæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Du lærer derudover om kunderådgivning, så du kan rådgiver kunderne om hvordan de tilbereder udskæringerne korrekt.

Uddannelsen varer mellem 2, 5 år og 4 år og 3 måneder. Varigheden kommer an på hvilket speciale du vælger.

 

Forudsætninger

Som gourmetslagter er det vigtigt, at du:

  • Har interesse for fødevarer
  • Har god fysik
  • Er indstillet på at arbejde stående det meste af dagen
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
  • Er god til matematik
  • Kan arbejde sammen med andre i et arbejdssjak
  • Har sans for hygiejne
  • Er indstillet på skiftende arbejdstider

 

Uddannelsens opbygning og undervisning

Uddannelsen som gourmetslagter består af et grundforløb af 20 eller 40 ugers varighed samt et efterfølgende hovedforløb, der veksler mellem skole og praktik i en virksomhed.

På skolen vil du blandt andet blive undervist i:

  • Detailopskæring
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Praktisk anvendelse af ernæringslære
  • Lovgivning

Du skal også have fag som kalkulation, informationsteknologi, salg og service samt samfundsfag.

Du kan blive klogere på en erhversuddannelses opbygning her.

 

Hvor læses uddannelsen som gourmetslagter?

Grundforløbets første del kan tages på alle landets erhvervsskoler. Anden del af grundforløbet kan tages på følgende skoler i landet:

Jylland

Fyn

Sjælland

 

Specialer

Du kan afslutte uddannelsen som gourmetslagteraspirant (trin 1) eller som gourmetslagter med forskellige specialer (trin 2).

Gourmetslagteraspirant

Med speciale som gourmetslagteraspirant lærer du om ernæring, kalkulation samt opskæring og tilberedning af kød.

Specialet butik

På dette speciale arbejder du på forarbejde af det slagtede dyr. Dette er både ved grovopskæring og ved detailopskæring.

Specialet delikatesse

Her lærer du at tilberede kødet, så at det er klart til at spise. Du lærer derudover at præsentere maden på en appetitvækkende måde.

Specialet slagtning

Med speciale indenfor slagtning, lærer du at slagte samt kvalitetsbedømme de udskårne stykker.

 

Karrieremuligheder og videreuddannelse

Som færdiguddannet gourmetslagter har du forskellige jobmuligheden, afhængig af dit valgte speciale. Disse arbejdsområder kan blandt andet være i små slagterier og i supermarkeders specialafdelinger.

Skulle du få lyst til at videreuddanne dig, har du mulighed for det. Du kan bruge Adgangskortet for at se hvilke uddannelser du har adgang til. Hvis du ikke opfylder alle adgangskravene til en uddannelse, har du mulighed for at tage enkelte fag eller niveauer ved supplering.

 

Hvad får en gourmetslagterlærling i løn?

Som elev vil du modtage løn under dit forløb. Du kan blive klogere på, hvad en gourmetslagterlærling får i løn her.

Din elevløn er bestemt af overenskomsten, der er en aftale mellem arbejdsgivere og fagforening indenfor faget. Det er vigtigt at holde sig opdateret på området i tilfælde af, at nye overenskomstaftaler bliver, hvilket kan påvirke din løn.

Har du spørgsmål angående elevløn, kan du kontakte fagforeningen, der kan give dig de præcise svar på området.