Industrislagterlærling

Kunne du tænke dig at arbejde med kød og samtidig have et fysisk udfordrende arbejde?

Du kommer til at kende til baggrunden for et godt stykke kød, og lærer hvor de forskellige udskæringer sidder på dyret. Du kommer til at stå for håndteringen af kødet inden det ender i slagterbutikker eller supermarkeder i ind- og udland. Du lærer at vurdere køds kvalitet, at lave forskellige udskæringer og at forarbejde kødet.

Uddannelsens varighed: 2 – 3 år

Undervisning

Du vil blive undervist i dansk, regning, ergonomi, samfundsfag, informationsteknologi og kalkulation. Derudover skal du have områdefagene udbening og udskæring.

Specialer

Industrislagter (2 år)

Du lærer om svineslagtning, sikkerhed og hygiejne.

Forædling (3 år)

Du lærer at fremstille saltede, røgede og kogte fødevarer, og du får et kendskab til forskellige konserveringsmetoder.

Svineslagter (3 år)

Du lærer om udskæringer, vurdering af produktionsformer og kvalitetsbedømmelse.

Kreaturslagter (3 år)

Du lærer om okseslagtning, klassificering af dyrene og planlægning af slagtning.

Muligheder

Du kan komme til at arbejde i et slagtehus eller på et slagteri.

Skulle du få lyst til at videreuddanne dig, kan du læse videre til tilsynstekniker, procesteknolog eller en professionsbachelor i ernæring og sundhed.