Tjenerlærling

Er du serviceminded med stor interesse for mad og vin?

Som tjener består dit arbejde i at tale med kunder og anbefale dem mad og drikke fra et menukort. Du skal kunne holde hovedet koldt selvom det går stærkt. På uddannelsen vil du lære om gastronomi, drikkevarer, menulære, konference- og selskabs servering. Du skal vide meget om maden, have overblik og følge med i, hvilke retter, der er klar til servering. Som tjener lærer du også om borddækning, afregning og hvordan man blander drinks.

Uddannelsens varighed: 2 år 2 mdr. – 3 år 10 mdr.

Undervisning

Du vil blive undervist i arbejdsmiljø, psykologi samt salg og service. Derudover skal du have områdefagene gastronomi, drikkevarer, menulære, konference- og selskabsservering samt praktisk tjenerarbejde.

Specialer

Konference- og selskabstjener (2 år 2 mdr.)

Her får du viden om gastronomi, modtagelse af bestillinger og servicering af større og mindre selskaber.

Tjener (3 år 10 mdr.)

Du lærer at vejlede gæsterne, får kendskab til fagudtryk samt turistlære.

Muligheder

Du kan komme til, at arbejde i restauranter og på kroer til både mindre og større arrangementer. Du skal være indstillet på, at du skal arbejde både om aftenen og i weekenderne.

I forhold til fremtiden kan du videreuddanne dig til serviceøkonom eller professionsbachelor i ernæring og sundhed.