Buschauffør i kollektiv trafik

Nyder du at give andre en god oplevelse og gøre andre hverdag lettere?

Uddannelsen som buschauffør er for dig, der interesserer dig for servicefag, og som har lyst til at møde mange mennesker hver dag og give dem en god oplevelse. På uddannelsen lærer du at køre rutebil og bybus, hvordan man vedligeholder busser og laver eftersyn. Du får også indblik i konflikt- og kundehåndtering. Det er vigtigt, at du er en humørspreder med overskud, som du kan give videre til dine passagerer, så de får en behagelig oplevelse ved at køre med dig.

Uddannelsens varighed: 2-5 år

 

Undervisning

Du vil blive undervist i dansk, it og samfundsfag. Derudover vil du også have områdefagene konflikthåndtering og befordring af bevægelseshæmmede. Du vil få kørselsundervisning og lære hvordan man vedligeholder og rengør busser.

 

Specialer

Buschaufførelev (2 år)

Som buschauffør kører du bybus eller bus på landet.

Buschauffør i kollektiv trafik (3 år 6 mdr.)

Her kører du ligeledes bybus og bus på landet, men her lærer du også at tage dig af passagerer med særlige behov, fx syge, handicappede eller alderssvækkede. Du kommer også til at kunne køre forskellige typer af busser og køre med anhænger.

Kørselsdisponentelev (5 år)

Her står du for selve driften af busserne. Her får du yderligere viden om lovgivning, arbejdsmiljø og udvikling af medarbejdere.

Muligheder

Når du har endt uddannelsen, er dine jobmuligheder især at finde inden for bybustrafik og rutebiltrafik.

Du kan også læse videre til logistikøkonom.