Cykel- og motorcykelmekanikerelev

Er du god med dine hænder, og vil du kunne reparere alt fra en cykel til store motorcykler?

Er du interesseret i mekanikken ved både racercykler og motorcykler, og kan du lide at nørkle med små dele? Så er cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen måske noget for dig. På uddannelsen lærer du om de forskellige mekaniske dele til både cykler, knallerter og motorcykler. Du vil også lære at fremstille forskellige dele, som lære at udskifte og reparere slidte og defekte dele.

Uddannelsens varighed: 2 år – 4 år 6 mdr.

 

Undervisning

Du vil blive undervist i erhvervsforståelse, kundebetjening samt salg og service. Du vil lære om fremstilling af hjul og cykelstel og om 2- og 4 takts motorer.

 

Specialer

Cykelmontør (2 år)

Her lærer du at gøre cykler klar og vedligeholde dem. Du lærer også at lappe og skifte dæk.

Cykelmekaniker (3 år 9 mdr)

Her lærer du at reparere og udskifte forskellige dele på cykler. Du vil også lære at bygge specialcykler efter kundens ønske.

Knallertmekaniker (3 år 3 mdr.)

Du lærer at fikse knallerter, skifte tændrør, olie, filtre og justere. Du lærer også helt grundlæggende om knallertens opbygning.

Motorcykelmekaniker (4 år 6 mdr.)

Du lærer om tændingssystemer, kobling, gearkasse og kølesystemer. Du lærer om motorcyklers motorer, og hvordan disse fungerer og repareres.

 

Muligheder

Du kan komme til at arbejde på karosserifabrikker, auto- og cykelværksteder, men du kan også vælge at blive selvstændig.

Du kan videreuddanne dig til autoteknolog, driftsteknolog, produktionsteknolog eller læse en professionsbachelor inden for eksport og teknologi.