Turistbuschauffør elev

Drømmer ud om at transportere mennesker rundt til forskellige oplevelser og på rejser?

Som turistbuschauffør består dit arbejde i at fragte mennesker rundt og give dem en god oplevelse. Du kommer til at møde mange forskellige nye mennesker, og beskæftige dig med servicefaget. Du lærer at køre bus, servicere passagerer og holde bussen både indvendigt og udvendigt. Turene vil komme til at foregå på i Danmark og udlandet, og du vil derfor også komme til at lære om internationale regler ifm. kørsel i udlandet.

Uddannelsens varighed: 3 år – 4 år 6 mdr.

 

Undervisning

Du vil blive undervist i fagene dansk, it og samfundsfag. Derudover vil du også lære om konflikthåndtering, befordring af bevægelseshæmmede og fremmedsprog, som er vigtige at kunne. Du vil få kørselsundervisning og lære hvordan man vedligeholder og rengør busser.

 

Specialer

Turistbuschauffør (3 år)

Her får du kørekort til turistbusser og dobbeltdækkerbusser. Du vil skulle på ture i både Danmark og udlandet, og kan også have kørselsopgaver for bevægelseshæmmende personer for foreninger eller institutioner.

Kørselsdisponent (4 år 6 mdr.)

Her bliver du leder for busdriften. Derfor omfatter uddannelsen også lovgivning, arbejdsmiljø og udvikling af medarbejdere.

 

Muligheder

Du vil højst sandsynligt komme til at arbejde med turistbusfart, men du kan også komme til at arbejde hos bybustrafik og rutebiltrafik.

Hvis du vil læse videre, kan du gøre dette som logistikøkonom.