Vejgodstransportuddannelsen

Drømmer du om et liv på landevejen, hvor du selv kan bestemme farten?

På vejgodstransportuddannelsen lærer du om stort set alt der er værd at vide om transport og logistik. Du lærer at planlægge ruter, at sikre at transportmidlerne kører som de skal og så lærer du selv at kære dem, og dermed at transportere varerne. Du får viden om love og regler og om både national og international transport. På uddannelsen har du mange muligheder. Du kan vælge selv at køre lastbilen, kranbilen eller tankvognen eller du kan blive flyttemand. Det er essentielt, at du er i fysisk god form, da det er et fysisk krævende arbejde.

Uddannelsens varighed: 2-5 år

 

Undervisning

Du vil blive undervist i fagene dansk, engelsk og naturfag. Derudover vil du have områdefagene arbejdsmiljø, kørsel, logistik samt national og international transport.

 

Specialer

Lastbilchaufførelev (2 år)

Du får kørekort til lastbil, og lære at læsse og transportere forskelligt gods.

Chauffør med speciale (3 år 6 mdr.)

Specialerne kan her være: flyttechauffør, godschauffør, renovationschauffør eller tankbilchauffør. Her lærer du også om it og får viden inden for dit speciale.

Kørselsdisponentelev (5 år)

Her kommer du til at stå for driften i et transport- eller logistikfirma. Herunder lærer du også om arbejdsmiljø og forhandlingsteknik.

 

Muligheder

Når du har bestået uddannelsen, kan du komme til at arbejde for vognmænd både inden for det private og det offentlige. Du får i løbet af uddannelsen også redskaber der gør, at du kan starte op som selvstændig, hvid det hellere er den vej, du vil gå.

Du har også mulighed for videreuddannelse. Du kan videreuddanne dig til logistikøkonom eller læse en professionsbachelor i eksport og teknologi.