Ferie

Som elev har du ret til at holde ferie, få feriegodtgørelse eller løn under ferie samt ferietillæg på lige fod med andre i erhvervslivet. Et ferieår strækker sig fra 1. maj til 30. april, og i løbet af dette år har alle ansatte ret til 25 dages ferie. Dette er som regel ferie med løn eller feriepenge, som er optjent året før.

Ferieregler for elever

Når du som elev starter din praktikperiode i en virksomhed, har du ikke optjent feriepenge, hvorfor der altså er særlige regler, der gør sig gældende for dig det føste år af din praktikperiode.

Uddannelsesstart før 1. juli

Starter du din uddannelse før den 1. juli, har du ret til 5 ugers ferie med løn i det aktuelle ferieår. Disse feriedage skal afholdes inden 30. april det efterfølgende år.

Uddannelsesstart efter 30. juni og før 30. april

Starter du på din uddannelse efter den 30. juni og før den 30. april, har du ret til en uges ferie med løn, hvis den virksomhed, du er i praktik i, holder ferielukket mellem 1. oktober og 30. april. Det nye ferieår begynder den 1. maj, så herefter får du 5 ugers ferie med løn. Denne ferie skal afholdes mellem den 1. maj og den 30. april det efterfølgende år.

Som elev har du altid ret til at holde ferie uden løn eller feriepenge.

 

Du kan læse mere om dine ferierettigheder hos HK her.