Hvornår skal jeg søge elevplads?

De fleste erhvervsuddannelser er bygget sådan op, at du starter på et grundforløb efterfulgt af et hovedforløb, der veksler mellem skole og praktikperioder på en arbejdsplads. Men hvornår er egentlig det bedste tidspunkt at søge elevplads?

 

Lad være med at vente

En elevplads er en forudsætning for, at du overhovedet kan begynde på hovedforløbet efter endt grundforløb. Det er derfor en god idé allerede at begynde at se sig lidt omkring tidligt i uddannelsesforløbet. Se dig både om på officielle jobsider, hvor elevpladsstillinger bliver slået op, men brug også gerne dit netværk, når du skal ud at søge.

Har du fundet jobopslaget med den perfekte elevplads, så tøv ikke med at sende en ansøgning med det samme, selvom der måske er et stykke tid til, at ansøgningsfristen udløber. Hvornår virksomhederne modtager din ansøgning har nemlig indflydelse på dine chancer for at komme til en jobsamtale. Hvis du venter med at sende din ansøgning til sidste øjeblik, er der større sandsynlighed for, at den vil drukne i alle de andre ansøgninger, som virksomheden har modtaget. Det gør derfor en forskel at være hurtigt ude med ansøgningen.

Hvis du er i tvivl om, om en stilling stadig er aktuel, kan du eventuelt ringe til virksomheden for at forhøre dig om status på den pågældende stilling, og om du kan nå at være med i kapløbet om at besætte den. På denne måde er du også med til at udvise interesse.

HOP FORAN I KØEN OG KOM TÆTTERE PÅ DIT DRØMMEJOB

Ved at oprette en profil får du besked hver gang der er nye relevante elevpladser og traineestillinger, og du får adgang til mere end 1000 jobannoncer

Opret profil