Brug dit netværk og din omgangskreds i elevpladssøgningen

Jobannoncer er nok det første ord, der falder dig ind, når du står og mangler job eller elevplads, men hvorfor ikke forsøge at bruge de kort, du allerede har på hånden, når du skal ud at søge elevplads? Det kunne jo være, den perfekte elevplads lå og lurede et sted i dit eget netværk. En stor del af de folk, der bliver ansat rundt omkring i dag, bliver netop ansat gennem deres netværk. Det er derfor et dyrebart værktøj, som du selvfølgelig skal begynde at tænke mere ind i din elevpladssøgning.

 

Facebook

For at kunne bruge dit netværk i din jagt på en elevplads, er det selvfølgelig essentielt, at dit netværk kender til din situation. Der er ikke nogen skam i at være hverken jobsøgende eller elevpladssøgende – det er derfor vigtigt, at du ikke behandler det som en slags statshemmelighed. Du kan eventuelt starte på et af de medier, du højst sandsynligt allerede er fortrolig med så som facebook. Skriv noget om dig selv, herunder dine kvaliteter og kompetencer, hvad du søger og hvor du søger. Du kan eventuelt opfordre folk til at dele dit opslag, så det på den måde når bredere ud. Tag dog det forbehold, hvis du vælger at bruge facebook, at en eventuel arbejdsgiver kan få adgang til din profil. Sørg derfor for, at der ikke er noget upassende eller uacceptabelt indhold, du ikke vil have en kommende arbejdsgiver til at se.

 

Linkedin

Mange virksomheder finder i dag også deres kommende medarbejder via det mere professionelle medie, Linkedin. Det er derfor værd at tænke dette medie med ind i søgningen på din elevplads. På Linkedin kan du udfylde en profil med informationer, der er relevante for din jobsøgning. Dette kan for eksempel være kompetencer og erfaring. Arbejdsgivere kan så gå ind og søge kandidater frem baseret på de ting, der står på deres profil. Du kan dermed øge dine chancer for at blive fundet ved at udfylde dette. Ligesom på facebook har du også mulighed for at lave opslag på Linkedin, som ligeledes kan blive spredt via deling og likes.

 

Omgangskreds og mund-til-mund

Det kan også være, du allerede kender en, som du ved søger en elev som dig. Vær da ikke bange for at tage kontakt til vedkommende og forklar din situation. Det viser, du kan tage ansvar og har gå-på-mod. På denne måde er der også større chance for, budskabet når ud via den mere traditionelle mund-til-mund-metode.

HOP FORAN I KØEN OG KOM TÆTTERE PÅ DIT DRØMMEJOB

Ved at oprette en profil får du besked hver gang der er nye relevante elevpladser og traineestillinger, og du får adgang til mere end 1000 jobannoncer

Opret profil