Hvad er en elev?

Hvis du går og drømmer at tage en erhvervsuddannelse, vil det med garanti være relevant for dig at vide, hvad en elev er. At være elev er nemlig en rolle, som har en særlig betydning for både din faglige og praktiske udvikling i dit uddannelsesforløb. 

En elevplads er en erhvervsuddannelse, hvor du vil få en masse erfaring ude i virksomheden, som du er blevet ansat hos. Du vil lære, hvordan en arbejdsplads fungerer, da du kommer ud for forskellige arbejdsopgaver, som vil gøre din hverdag spændende, og ligeledes udvikle dig både fagligt og personligt. Du får ført teori ud i praksis, og du får forberedt dig til en karriere inden for en bestemt branche, hvor du lærer at tage ansvar.

Det er altså en kombination af skoleperioder og praktik i en virksomhed.

 

Skoleperioder

Når du i nogle perioder skal i skole er det oftest sammen med andre, som ligeledes har en elevplads inden for samme branche som dig, hvilket vil give dig et socialt netværk. Du vil oftest få en elevplads i forlængelse af en basis handelsskole eksamen HHX eller HG.

 

Hvad bruges en elevplads til?

Du kan f.eks. blive ansat som elev i to år i en virksomhed inden for finans, kontor, handel eller detailbranchen, hvor du f.eks. kan søge om at blive butikselev, slagterelev, kontorelev m.m. I virksomheden, hvor du får din elevplads, vil du opnå en praksiserfaring, som ikke er mulig at opnå gennem dit skoleforløb alene.

 

FIND DEN PERFEKTE ELEVPLADS

Ved at oprette en profil får du besked hver gang der er nye relevante elevpladser og traineestillinger, og du får adgang til mere end 500 jobannoncer

Opret profil