Hvis du har et ældre HG bevis

Er du i tvivl om hvorvidt du har adgangskravene til at blive optaget på din nye drømmeuddannelse? Der er nogle særlige krav der gør sig gældende i forhold til afgangsbeviset år. Der kommer hele tiden nye reformer, som gør at dette løbende ændre sig, men læs med her om bliv klogere. 

 

Kan et HG bevis blive forældet?

Som udgangspunkt nej, dit HG bevis kan ikke blive forældet.

Men, den 1/8-2015 trådte den såkaldte EUD-reform i kraft, som nedlagde HG. Har du påbegyndt din uddannelse forinden dette, færdiggøre du din uddannelse efter gamle regler. Ligeledes gælder det, at hvis du har et gammelt HG bevis (grundforløbsbevis), kan dette godt bruges i de fleste tilfælde, selvom det ikke lever op til reformens nye krav. Det kan dog betyde at man er nødsaget til, at tage den gamle version af uddannelsen, fremfor den nye. Ligeledes kan eleven som regel ikke vælge specialesag som først er oprettet efter reformen. Desuden har en voksenelev heller ikke ret til at benytte reglerne om EUV, som kan betyde at du skal starte med en realkompetencevurdering.

Læs nærmere om EUV her.

Er dit bevis fra 1996 eller ældre kan der dog være andre retningslinjer. Et godt råd ville her være at konsulterer en vejleder på nærmeste handelsskole, inden man indgår en uddannelsesaftale på baggrund af et gammelt HG bevis, da der kan være forskellige retningslinjer, og da det kan forekomme at man ikke har ret til at færdiggøre sin uddannelse efter gamle regler. Man kan dog i de fleste tilfælde supplere de kompetencer man mangler i forhold til det nye grundforløb, i stedet for at starte helt forfra.

Vil du vide mere om EUD-reformen, så læs mere her

Du kan læse om reglerne for de specifikke uddannelser her.