Blivplastmager!

Besøg vores website

Som plastmager får du den nyeste viden om produktion, automatisering, genanvendelse og miljø. Uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktik i en topmoderne plastvirksomhed – og du får løn under hele forløbet.

Som plastmager får du den nyeste viden om produktion, automatisering, genanvendelse og miljø. Uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktik i en topmoderne plastvirksomhed – og du får løn under hele forløbet.

Hvad er det bedste ved at være plastmager?

For mig er det bedste ved at være plastmager, den der følelse af, at der kommer en lille ting ud af det, som jeg ved, at børn og voksne over hele verden bliver glade for. Det er mega fedt! Det er meget anderledes end, hvis man fx går i gymnasiet, hvor man tit bare sidder ved et bord. Jeg skaber faktisk noget, som betyder noget!

Og så er det også meget rart, at jeg med den her uddannelse er næsten sikker på at kunne få et job bagefter. Det giver noget tryghed.

- Thea, Plastmagerelev hos: LEGO Koncernen

Hvorfor valgte du en uddannelse som plastmager?

Der er i øjeblikket ingen ledige elevpladser hos .

Som plastmagerelev har du gode muligheder for at få en praktikplads

Som plastmagerelev behøver du ikke være urolig for, at du ikke kan få en praktikplads. Vil du uddannelsen, så er der meget gode muligheder for praktik.

I plastbranchen er der generelt meget gode muligheder for at få en praktikplads for plastmager-elever, der kan og vil lære plastmagerfaget. I plastindustrien er vi nemlig helt afhængige af dygtige faglærte medarbejdere.

Som plastmagerlærling skal du have lyst til og mod på at blive en del af en arbejdsplads på lige fod med dine kollegaer.

Du behøver ikke at have høje karakterer, men du skal kunne sige ja til dette for at få en praktikplads. Du skal også være indstillet på muligvis at flytte efter en praktikplads i en anden del af landet.

Vi sætter stor pris på, at du møder til tiden, er selvstændig og tager initiativ, samt er nysgerrig på at lære plastmagerfaget.

En del elever starter uden en praktikplads, men skolerne er meget behjælpelige med at finde en løsning for alle.

Læs mere

Hvad kan du godt lide ved plastmageruddannelsen?

Plast er vildt spændende at arbejde med! Det er jo det her, fremtiden skal bygges op i. Man kan specialisere sig, hvis der er noget, man rigtig godt kan lide, og man kan også videreuddanne sig.

Jeg fulgte faktisk ikke så meget med i folkeskolen, men på plastmageruddannelsen starter vi fra samme sted, og vi får hurtigt lov til at lave noget i praksis.

- Niels, Fiberline Composites A/S

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til plastmager?

Efter folkeskolen prøvede jeg gymnasiet, men det var ikke lige mig, så jeg tog i 10. klasse. Min UU vejleder foreslog en masse forskellige ting, og bare ordet plastmager syntes jeg lød spændende, så jeg fik et praktikophold hos Grundfos. Det var en virkelig god oplevelse, så jeg bestemte mig for at tage plastmageruddannelsen.

- Silja, Grundfos