Revisortrainee

Er du en vaskeægte talknuser, og tiltaler en karriere med en varierende og udfordrende hverdag dig?

Så tag uddannelsen som revisortrainee. Som revisortrainee vil du både komme til at arbejde med tal og mennesker i form af både kollegaer, kunder og samarbejdspartnere. Det er derfor vigtigt, at du er imødekommende, besidder en positiv indstilling og ser muligheder frem for begrænsninger. Som revisor vil arbejdsopgaverne variere alt efter, hvilke type kunder og hvilket områder, du kommer til at arbejde med. De mest almindelige opgaver er dog at lave eller gennemgå regnskaber, rådgivning om økonomiske forhold og bogføring.

 

Uddannelsens opbygning og undervisning

Traineeforløbet er et 2 årigt oplæringsforløb hos en revisorvirksomhed og altså ikke en standardiseret uddannelse. Mange revisionsvirksomheder har et internt uddannelsesforløb, som skal sikre en tæt kobling mellem teori og praksis. Du kan starte som revisortrainee efter endt ungdomsuddannelse eller senere i forløbet.

 

Karrieremuligheder og videreuddannelse

Efter endt traineeforløb kan du få arbejde i revisionsvirksomheder, banker, forsikringsselskaber og skatteforvaltninger. Vil du videreuddanne dig har du mulighed for at læse videre og blive statsautoriseret revisor. Det gør du ved at tage HD 1. og 2. del for at være klar til at læse kandidatuddannelsen cand.merc.aud. Du kan allerede starte på 1. del under dit traineeforløb. For at starte på 2. del skal du have to års erhvervserfaring.

Læs mere om revisorkandidatuddannelsen her.

 

Revisortraineeløn

Lønnen for trainees er meget individuel, både i forhold til virksomheder og dig som ansat. Trainees bliver ansat under det der hedder funktionærloven, en lov der blandt andet gør det nemmere at ophøre dit ansættelsesforhold, modsat med en elevplads.

Læs mere om revisortrainee løn her.