5 spørgsmål du bør stille til DIN jobsamtale

Når du endelig er kommet igennem nåleøjet og har landet en samtale, er det vigtigt at efterlade et godt indtryk. Ved at stille nogle gode spørgsmål, viser du arbejdsgiveren, at du er interesseret men også forholder dig kritisk, når du er på jagt efter din elev-, lære- eller praktikplads. 

At få muligheden for at komme til jobsamtale er et klap på skulderen, men ofte er du desværre ikke den eneste. Der kan sagtens være mange andre, der enten har været til samtale før dig, eller som skal efter.

Men lad det ikke slå dig ud!
Din opgave er nu at vise din bedste side og fortælle, hvorfor de bør vælge netop DIG.

Her er nogle spørgsmål, du kan huske til jobsamtalen

  • Hvordan er det sociale miljø?
  • Er der noget, I vil have uddybet om mig?
  • Hvad er jeres forventninger til mig?
  • Hvad er de vigtigste arbejdsopgaver i stillingen?
  • Er der noget, jeg kan gøre for at stå stærkere?

Hvordan er det sociale miljø?

For de fleste mennesker er det vigtigt at være en del af et godt socialt miljø.
Din arbejdsgiver er selvfølgelig interesseret i at få en medarbejder, der kan udføre et stykke arbejde. Men mange arbejdspladser vægter også højt, at du kan bidrage til det sociale miljø.
Og ved netop at stille ovenstående spørgsmål viser du, at du går op i, at der er et godt socialt miljø, som du også kan bidrage til.

Er der noget, I vil have uddybet om mig? 

Dette er din måde at undersøge, om der er noget om dig, de er interesserede I at vide mere om.
Du kan på denne måde lægge op til spørgsmål for derefter at besvare dem. Her viser du et stort overskud og åbner op for yderligere dialog. Samtidig giver du dem mulighed for at lære dig bedre at kende og kan på den måde give et endnu bedre indtryk af dig selv.

Hvad er jeres forventninger til mig?

Dette spørgsmål giver dig muligheden for at at finde ud af, hvilke krav der er til stillingen. På denne måde kan du også bedre sætte dig ind i, om det er det rette for dig
Og husk; det er okay at være kritisk.
Med spørgsmålet viser du også, at du oprigtigt er interesseret i stillingen og de opgaver, du eventuelt vil skulle arbejde med, og at du ikke blankt takker ja til alle muligheder, der opstår.

Hvad er de vigtigste arbejdsopgaver i stillingen?

Her får du mulighed for at at afklare, hvad jobbet primært har fokus på.
Ved at finde ud af hvilke arbejdsopgaver, der er vigtigst, kan du lettere uddybe, hvorfor du enten har interesse eller erfaringen inden for det. Samtidig giver det dig god mulighed for at få indsigt i, hvad der særligt vil fylde i en hverdag med stillingen – og om det er det helt rette for dig.

Er der noget, jeg kan gøre for at stå stærkere?

Ved at stille dette spørgsmål kan du spore dig ind på, om der er noget, du kan gøre for at stå stærkere en nogle af de andre kandidater.
Du viser også over for virksomheden, at du er meget interesseret i at være hos dem, og at du er villig til at gøre noget ekstra for at stå stærkere, eksempelvis at tage en ekstra samtale eller lave en mindre opgave, der relaterer sig til stillingen.

 

Har du brug for mere viden om, hvordan du lander stillingen? 

Nedenunder kan du se andre gode ressourcer, som hjælper dig til at lande din drømme elevplads:

Hjælp til CV
Hjælp til ansøgning
Hjælp til jobsamtalen
Lønsatser for elever
Lønsatser for trainees